Omgeving van Casa MargaridaDe Algarve heeft veel te bieden en is interessant voor iedereen:

De villa ligt op een afstand van 2000 meter van de plaatsjes Algoz en Guia, waar naast voldoende winkels ook een bank en postkantoor aanwezig zijn. Tevens vindt u hier diverse restaurants. Algoz en Guia zijn geen toeristenplaatsen en dat merkt u dan ook aan de prijzen, deze zijn hier nog beduidend lager dan in het meer toeristische Albufeira.

Direct vanaf de villa kunt u eindeloos wandelen door de prachtige natuur van de Algarve. Tevens zijn er diverse historische kastelen te bezichtigen. Een bezoek aan één van de lokale markten is bijzonder interessant.

Er bestaat in Europa geen kust die het kan opnemen tegen die van de Algarve. Maar liefst 320 zonnedagen per jaar kenmerkt het gezegende klimaat met een milde zeebries vanuit de Atlantische Oceaan hier. Dit maakt de Algarve tot de ideale vakantiebestemming.

Ten oosten van Faro vindt u lange, brede zandstranden en ten westen van Faro prachtige baaien gelegen tussen rotsformaties. De meeste toeristenplaatsen liggen ten westen van Faro, dus in de directe omgeving van Algoz. Enkele van deze plaatsen zijn Albufeira, Armacao de Pera en Portimao.

De naam Algarve stamt af van het Arabische “Al Ghard” (het land in het westen) en de Moorse invloed (tot de 15e eeuw was dit een Arabische provincie) is nog volop zichtbaar met zijn witgepleisterde huizen en zijn eigenaardige schoorstenen.